• 0887 50 16 18
  • ВИСОКО ХИГИЕНИЧНИ МАТЕРИАЛИ В ИНТЕРИОРА

   В момента  е особено важно да обърнем внимание на почистването, заради всичките зарази, които върлуват. И понеже ние все пак сме специалисти в обзавеждането, а не в чистенето, можем да Ви дадем съвети за избора на материали, които по-лесно ще поддържате сега и в бъдеще.

   Ще наблегнем  на кухнята, защото тя е сърцето на един дом. И тъй като сега ни се налага да си останем  у дома и ресторантите са затворени,  трябва  все по-често да приготваме сами храната си. Много е важно преди да почнем да готвим, а и след като приключим да сме сигурни, че повърхностите са чисти. За това ще Ви запознаем с част от материалите, които ще Ви помогнат в тази задача.

   Ще започнем с избора на плот, тъй като на него се случва най-съществената част от процеса на приготвянето на храната. Насочваме Ви към техническият камък, който може да се разгледа в няколко направления. Най- разпространеният е кварцовия плот , който е смес от 95% натурален кварц и 5% смоли. Материалът не е порест, устойчив  е на петна, киселини и разтворители, водоустойчив е,  което го прави лесен за почистване и следователно високо хигиеничен.  В последната година навлезе и нов материал - финна порцеланова каменна керамика.  

   Тя превъзхожда кварцовете плотове не само заради огромният избор на декори, които могат да имитират  и естествени материали, но и заради изключителните качества, които притежава.  А именно устойчивост  на замръзване и високи температури, не абсорбира и е по-устойчива на механичният стрес , причинен  от ежедневните предмети и инструменти, които се използват. Друг плюс, който можем да изтъкнем е, че при всички видове технически камък може да се постави мивка на 45 градуса, която равни с плота и по този начин няма фуги, които да са трудно почистваеми.

   Следващият компонент, който ще разгледаме са вратите, тъй като те също са важни.  Правите  и изчистени врати, без съмнение са най-лесни за поддръжка. Ако сте фенове на ретрото, може да изберете лека фрезовка, защото колкото повече детайли  има , толкова по трудно ще поддържате в изряден вид вратичките на кухнята. Избора на материал,  цвят и покритие също, могат да Ви помогнат в чистенето. За материал ще Ви посъветваме да иберете МДФ -  първо, защото плокостите са водоустойчиви и няма опасност да се деформират; второ - по механични характеристики МДФ превъзхожда естествената дървесина и негов плюс е, че е по-евтин и трето, но не на последно място, спрямо нашата тема е, че е устойчив към различни гъбички и микроорганизми, което го прави безопасен и хигиеничен при използването му в бита. За избора на  покритие нашият съвет е да избирате сатенени и гланцови повърхности. Те  са по-лесни за забърсване, донякъде, защото при тях остават отпечатъци. Докато при матовите повърхности, също като стъклото, се изискват умения, за да изглеждат в безупречен вид. Затова винаги трябва да имате едно на ум при избора на покритие, защото то може да Ви улесни, но може и да Ви затрудни. Същото важи и при избра на цветове.

   В заключение на тази актуална тема можем да Ви кажем, че освен правилният избор на материали, покрития и цветове при поръчка, голяма роля играе и дизайна на мебелите. Много е важно да имате добро функционално разпределение на отделните зони, тъй като  това е мястото, на което се създава нашата храна, където се храним със семейството си и където съхраняваме хранителните продукти. За това е важно да поддържаме високо ниво на хигиена и добра организация. Надяваме се да сме Ви били полезни, защото както казахме в началото ние сме специалисти в обзавеждането, а не в почистването!

  • Copyright © 2020 CALMA Interior Studio

  • Уеб сайт от Exsitee
 • Последно разгледани