• 0887 50 16 18
  • Вече и настилки!

   Модни тенденции - Ламинат или Трислоен паркет?!

   Изборът да се развиваш никога не е лесен. Едно е да си седиш в комфортната зона и да правиш това, което най-много обичаш и можеш /в нашият случай мебели/ и съвсем друго е да се впуснеш в дълбоките води на настилките. Е, ние май не обичаме лесните неща, защото се заемаме с поредното предизвикателство. Съвсем скоро ще имаме обновен шоурум, чиято цел е да Ви бъдем от полза и при избора на настилка. 
   Тенденциите при подовите настилки не се променят често и могат да се разгледат в три основни  насоки:  уникален дизайн, иновативни технологии, органични материали за производство и устойчивост във времето.

   Както всяка мода, на първо място е визията, а там безспорен лидер е дървесният декор, следван от бетонените финиши и естествените камъни /мрамор, травертин/.

   С напредването на технологиите подовите настилки от ламинат вече доста успешно се конкурират с естественият паркет.  Изборът между тясна и широка дъска,  разнообразието от цветове и детайли, наличието на технологична фуга, продължителността на живот и не на последно място по-екологичния вариант помагат все повече хора да изберат ламината за настилка в своя дом.  Друга важна причина, поради която ламината е предпочитан е цената. Но вероятността по-евтиният паркет да не издържи толкова дълго, колкото висококачественият е голяма, затова много трябва да внимавате какво точно купувате.  Спрямо качеството си, продължителността на живот при ламинираният паркет е между 5-20 години.  В най-новото поколение ламинати се залага и на водоустойчив слой, което на практика го превръща в универсална подова настилка и до някаква степен печели още една точка пред естествената дървена настилка. И макар да изброихме доста  от добрите качества на изкуственият паркет, естественото дърво си остава предпочитан вариант. Добре познатият естествен паркет се преражда в трислоен паркет. Много по-лесен за монтаж и поддръжка. Тази настилка носи в себе си характера и уюта на дървото, неговата неповторимост и красота. Естественият паркет е настилка, която няма да излезе от мода никога и при правилна поддръжка може да издържи десетилетия. Предимството пред  ламината е, че може да се шлайфа и обновява цвета, но основният и враг е влагата. Светлите тонове подчертават холистичния чар на зърнените шарки и осигуряват безпроблемна атмосфера, която успокоява душата.

   Ако сте изправени пред избор на подова настилка и искате да сте сигурни, че няма да излезе бързо от мода, може да се спрете на широка дъска в сиво или светъл дървесен декор.  Ламинат или естествен паркет, това е спор, който ние тук и сега няма как да решим, но се надявам да сме били обективни в представянето и на двата варианта.  Съвсем скоро ще можем да Ви поканим в нашият шоурум, където да изберете висококачествен ламинат или трислоен паркет.

    

    

  • Copyright © 2020 CALMA Interior Studio

  • Уеб сайт от Exsitee
 • Последно разгледани