• 0887 50 16 18
 • Моля резервирайте Вашата среща предварително на тел. 0887501618! Calma Interior Studio работи само с предварително запазени срещи!
  • Как да почистим мебелите

   Почистването на мебелите е част от ежедневието на всеки един от нас. В настоящата обстановка да се чисти само при необходимост не е достатъчно, изисква се внимание към различните повърхности. Така модерните дезинфектанти не са подходящи за масово употреба, особенно, когато говорим за мебели от естествени материали. В статията ще разгледаме подръжката на корпусната и меката мебел, като сме се спряли на най-масовите покрития.

   Мека мебел

   За да запазите диваните, столовете и други тапицирани мебели Ви съветваме редовно да ги почиствате с прахосмукачка. 

   Ако мебелите се нуждаят от освежаване – проверете типа на дамаската – за изкуствените тъкани може да изполвате и по силни препарати, ако в състава има високо съдържание на естествени тъкани е желателно да работите с препарати на водна основа.  Има и   дамаски, където изрично е описано да се почистват само от специалисти. При възможност винаги избирайте дивани със свалящи се калъфи , може дори при покупката на дивана да попитате за втори калъф – така ще може да променяте  цветово дивана.  Ако сте се спряли на кожени мебели отново може да почиствате с прахосмукачка – но задължително с  мека четка. Почистването на петна става  с неутрален сапун разтворен във вода. За да подхраните кожата използвайте препарати за подръжка  - най често това са масла, които след намазване тряба да се забършат със сух парцал.И не на последно място  дръжте кожените мебели далеч от пряка слънчева светлина, дори и при старателно поддържане тя може да ги увреди.

   Корпусна мебел

   При  корпусната мебел също е важно да определите  покритието.  При всяко положение,ако не сте сигурни какво точно е започнете с мек почистващ препарат и микрофибърна влажна  кърпа. Задължително подсушете мебелите след като сте ги забърсали, защото водата може да предизвика деформация на повечето плоскости.  Ако има замърсявания или петна след почистването може да пробвате да почистите  с препарати на спиртна основа. Макар и безопасни за повечето дървени мебели, трябва да тествате незабележима зона (като долната страна или крака на стола), за да сте сигурни, че мебелите ви не реагират  на почистващия препарат. След това може да използвате масло с което да полирате мебелите, то не само ще им придаде блясък, но и ще ги направи по издържливи.

   Почистването на акрилни и боядисани мебели.Този тип мебели изискват минимални грижи, но могат лесно да бъдат надраскани от малките частици мръсотия съдържащи се в кърпа, която сте използвали за почистване на други мебели. Използвайте нова или изпрана кърпа, за да избършете мебелите си.  Избягвайте почистващи препарати за стъкло, защото могат да напукат покритието. В зависмост типа боя има различни полиращи препарати, които могат да заличат леки драскотини.

   Правилното почистване и подръжка  ще съхрани мебелите Ви и ще удължи живота им , за това Ви съветваме да не го пренебрегвате.

    

  • Copyright © 2021 CALMA Interior Studio

  • Уеб сайт от Exsitee
 • Последно разгледани